Gärdeshallen
2 december 2018
17:15

Referat: KFUM Central Basket - Hammarby Basket

Ser redan innan matchen att är ett fysiskt stort Central vi ska möte. Några spelare känner vi igen, några nya ansikten.
Direkt från uppkast är det ett högt tempo från bägge lagen. Även stor produktion poängmässigt. Vi har genomgående bra matchup och hittar vilka vi ska hålla ett extra öga på. Deras drivar från topp, antingen med reverse eller kick-out till låg vinge. Är bra med i hjälpförsvaret men hjälper lite för mycket från vinge så blir några öppna skottlägen. Framåt har vi bra bolltempo och säkra avslut från distans. Andra perioden inte lika mycket poäng men fortfarande väldigt välspelat från bägge lagen.
Går till halvtid med ledning 28-23.
Central segar sig ikapp i andra halvlek. De använder screen på weak några gånger där vi inte riktigt är på tå och några gånger tappar vi focus på returtagningar. Har bra variation i vårt anfall mellan set och fritt och får i en del bollar inside i trånga lägen. Vänder även bra och pushar boll till layup situationer.
Mot slutet följs lagen åt i protokollet och när slutsignalen går är det 43-43 och dags för förlängning.
Central har redan lagfoul och vi färre (minns inte riktigt). Genom hela förlängningen är vi i knapp ledning men Central är med i matchen. Tar inte så lång tid in i förlängningen förrän även vi har lagfoul. Försöker matcha upp mot Centrals spelare för att ha rätt spelare mot rätt och passar även på att spela med två inside när vi får tillfällen. Även förlängningen blir lika och en andra förlängning väntar.
Andra förlängningen börjar med ett ryck av Central. Både med en trea från oväntat håll och en tvåa ger dem fem poängs försprång. Vi fortsätter dock att attackera och har bra utdelning från straffkast. Kommer ikapp med dessa och kommer även upp i ledning. Central får ett sista anfall med skott från hörnet. Missas och vi tar returen. De foular och vi får gå till strafflinjen med 1en sekund kvar. Missar första och jag säger till skytt att ta sista på ringen bara. Tiden rinner ut och vi vinner denna gastkramning med en pinne.
Oturligt i denna match att tavlan inte fungerar och därmed sämre koll på ställning och främst klockan som är ett litet tidtagarur. Får då fråga och fråga om tiden och ibland kanske lite hektiskt.
Fick även en lärdom om de nya reglerna gällande time-out sista två minuterna. Att kan välja mellan att ta till främre planhalvan och 14 sek på anfall eller på egen planhalva och 24 sek.
En bra genomförd match där vi verkligen visar att vi hittat våra roller. Var bara en kort stund i början vi inte hade perfekt matchup. Annars sköttes detta perfekt av tjejerna på plan. Även att hitta och prata om anfallet om en eller två inside.
Seger alltså med 63-62 och vi parkerar nu på andra plats i tabellen.